February 20, 2020

RENZO PASQUALE, Itālija

“Cilvēks, kurš nēsā rotu, pabeidz mākslas darba tapšanas procesu. Tieši šeit slēpjas patiesā nozīme. Mākslinieks rotu rada kā dzeju, kā dziesmu, bet persona, kura šo rotu valkā, dzied šo dziesmu kopā ar mākslinieku. Tā ir rotu mākslas maģija, kad radītais darbs atgādina dzejnieku dzeju.”
RENZO PASQUALE dzimis Padujā, Itālijā. Studējis bioloģiju Padujas universitātē, Bioloģisko zinātņu fakultātē. Nejauša tikšanās ar gemologu, akmens griešanas meistaru Bruno Lucano viņu ieved personīgā izpētes ceļojumā pa akmeņu un metālu apstrādes mākslas taku.
Ģeometriskas formas, caurspīdīgs vieglums darbos, lieliska spēja un prasme apstrādāt akmeņus ( piemēram kalnu kristālu, granītu, jašmu … ) pārsteidz profesoru Mario Pinton.
Esot Pietro Selvatico Institūta direktors Padujā Mario uzaicina Renzo veidot akmens apstrādes māksliniecisko labratoriju, kurā varētu mācīt studentiem šīs prasmes.
Mario Pinton uzskata, ka Renzo darbošanās ir tik pārsteidzoša un tā ļoti atšķiras no tās, kā strādā pats. Renzo pielieto matemātikas un bioloģijas likumus un seko zinātnes ceļam pat savos radošākajos brīžos. Viņa pieredzējušās akmensapstrādes meistara rokas rada izsmalcinātas un elegantas formas. Kaut tās ir tīri ģeometriskas, tās izstaro itāļu dzejnieku poēziju.
Rotu mākslinieka Renzo Pasquale darbi attaino viņam tik raksturīgo minimālisma un poēzijas sintēzi.

CRYSTAL, 2017, BROOCH
ROCK CRYSTAL, GOLD
Photo: FABIO ZONTA